אפיון המוצר או השירות
בראש ובראשונה יש להיכנס בעובי הקורה ולאפיין את המוצר או השירות שעתידים להיות משווקים לפני כל התחלת שיווק דיגיטלי. זוהי נקודת פתיחה טובה לבניית אסטרטגיה יעילה, חכמה ומותאמת אישית. כדאי לשקול בין היתר את השאלות הבאות:
- מה מייחד את המוצר?
- מהן נקודות החולשה ונקודות החוזקה שלו?
- מי הם המתחרים הקיימים בשוק?
- מיהו קהל היעד וכיצד ניתן להגיע אליו?
פילוח קהלים
כל הקשור לפילוח מדויק של הקהלים מהווה חלק משמעותי מאוד מהאסטרטגיה, וכדאי להתייחס אליו בהתאם. המטרה היא לא רק להבין שהמוצר מתאים לצורך הדוגמא לגברים בני 30-50, אלא לרדת לרזולוציות נמוכות יותר. כדאי לבנות פרופיל מדויק של הלקוח האידיאלי – מהם תחומי העניין שלו, מה הוא אוהב ומה הוא לא אוהב, עם אילו רעיונות הוא מזדהה, כמה הוא גולש, באיזה משלב שפה הוא משתמש, מהם הרגלי הצריכה שלו – ועוד. כשאתם יודעים מי הבנאדם, תוכלו לכתוב לו בהתאם. תוכלו לדעת מה מפחיד, מפעים או משמח אותו. תוכלו להבין מה מניע אותו – ואיך אתם תוכלו להניע אותו לפעולה. לצורך כך ניתן להשתמש גם במידע שהצטבר עד כה בקמפיינים קודמים, במידה והיו, או בטראפיק שהגיע לאתר.
קביעת ערוצי השיווק
למוצרים שונים עשויים להתאים ערוצי שיווק דיגיטלי שונים. בנימה כללית, ניתן לומר ששירותים ומוצרים בעלי פן וויזואלי חזק, יתאימו לשיווק באינסטגרם. שירותים ומוצרים שמיועדים לקהל עסקי, יתאימו לשיווק בלינקדאין. שירותים ומוצרים של בעלי מקצוע למיניהם יתאימו לשיווק בגוגל. לכל ערוץ יש את האופי והדינאמיקה שלו, וכמובן שהאסטרטגיה מפרטת על פני אילו ערוצים דיגיטליים יתפרס השיווק בפועל.
תוכן וקריאייטיב
לאחר שהבנו מהו טיב המוצר או השירות, למי אנחנו מפרסמים ובאילו ערוצי שיווק אנחנו משתמשים – ניתן להתחיל לחשוב על כל מה שנוגע לתוכן ולקריאייטיב. זהו נושא רחב ומורכב מאוד, וכמובן שכל מקרה לגופו. הנה כמה שאלות רלוונטיות מאוד לכל פרסום באשר הוא:
- באיזה משלב שפה תשתמשו?
- מה יהיה טון הדיבור?
- מה יהיו המסרים השיווקיים שלכם?
- מה יהיה הקו העיצובי והגראפי של השיווק?
- האם תעשו שימוש בסרטונים או בתמונות או בשניהם?
- האם יש צורך לעצב לוגו?
- האם יש צורך לבנות אתר או דף נחיתה ייעודי?
הקצאת משאבים
בשלב הזה יש לחלק את העוגה. כל ערוץ שיווקי וכל שלב במשפך השיווקי יכולים לקבל נתח שונה מתקציב השיווק הכללי. אם אתם משלבים למשל בין שיווק בפייסבוק ושיווק באינסטגרם, יש לקבוע איזה אחוז מהתקציב ילך לכל ערוץ. יש לקבוע כמה יושקע בגיוס לקוחות וכמה יושקע ברימרקטינג ובשימור לקוחות. מלבד הצורך לקבוע מהו תקציב העל, חשוב להבין כיצד הוא מתחלק במיקרו.
אופטימיזציה ומציאת חורים אפשריים
כמובן שאחרי שבניתם אסטרטגיית שיווק דיגיטלי, יש להוציא אותה לפועל, לעקוב אחרי התוצאות ולהשתמש בכלים לניתוח על מנת למצוא חורים אפשריים. מלבד מעקב אחרי לידים והמרות, יש לבחון באופן ספציפי את יעילות הערוצים, הקמפיינים, הקהלים, המסרים, הקריאייטיב, המשפך השיווקי – וכו'. כך תוכלו לערוך אופטימיזציה אמיתית לשיווק ולשפר אותו בטווח הקצר והארוך.
שילוב קניית לידים כחלק מהאסטרטגיה
אחת הדרכים לחזק אסטרטגיית שיווק דיגיטלי – במיוחד בשלבים הראשונים של הפעילות או כאשר יש צורך בתוצאה מיידית – היא קניית לידים איכותיים מחברת לידים אמינה. לא מדובר בתחליף לשיווק אורגני או ממומן, אלא בהשלמה חכמה: בזמן שקמפיינים נבנים, תוכן נטען והאלגוריתמים מתחילים להבין את הקהל, קניית לידים מספקת "דם חם למערכת", כלומר פניות מיידיות שניתן להתחיל לעבוד איתן.
היתרון המרכזי בקניית לידים כחלק מאסטרטגיה הוא שליטה בקצב קבלת הפניות – אפשר להפעיל, לעצור ולהתאים לפי כמות היכולת לטפל בלידים בזמן אמת. כשמשלבים את הלידים במערכת CRM, מודדים את איכותם ומבצעים מעקב אפקטיבי, קניית לידים הופכת לאפיק שיווק מדיד, רווחי ובעל פוטנציאל צמיחה אמיתי. היתרון הגדול? אפשר להתחיל מייד – ולנתח ביצועים בזמן שהאסטרטגיה הכוללת נבנית.